Behandelcentrum ‘de fontein’

Soms heb je zoveel last van je psychische klachten dat het gewoon niet meer lukt. Je kunt dan terecht op behandelcentrum 'de fontein'. Op 'de fontein' bieden we deeltijdbehandeling of klinische opname.

Op ‘de fontein’ behandelen we deze klachten of diagnoses

  • Angst en dwang
  • Depressie
  • Persoonlijkheid
  • Psychose en manie

Een opname is een periode van intensieve behandeling

Je wordt niet zomaar opgenomen. We kiezen alleen voor een vrijwillige opname als een minder intensieve behandeling jou niet verder helpt.  Hoe lang je opname duurt is afhankelijk van het type behandeling dat je krijgt. Ons uitgangspunt is dat de behandeling zo kort mogelijk is. Een opname varieert van 1 week tot maximaal 3 maanden. Dat is afhankelijk van de diagnose. Daarnaast bieden we een crisisopname of een time-out opname

Luister hier naar een reportage van Groot Nieuws Radio over vaktherapie op de fontein

We hebben verschillende behandelingen

We bieden christelijke ggz

Wij zijn ervan overtuigd dat geloof en zingeving belangrijk zijn voor je psychisch functioneren. We bieden daarom zorg vanuit dit geloof. Op ‘de fontein’ is ruimte voor vragen die jij hebt rondom psychische problemen en je geloof. Je kunt je geloof bespreekbaar maken, als je dat zelf wilt. De  christelijke identiteit van ‘de fontein’ merk je in de waarde die we hechten aan de zondag, maar ook aan ruimte voor pastoraat. Ben je niet gelovig of niet-christelijk bent. Bij ons ben je welkom. We bieden jou specialistische ggz van hoge kwaliteit.

Voor ‘de fontein’ heb je een verwijzing nodig

Een verwijzing krijg je van een huisarts, een andere ggz-instelling of van een ggz-hulpverlener.  Ben je huisarts of ggz-professional en wil je verwijzen naar behandelcentrum ‘de fontein’? Neem contact op met onze patiëntenstroomcoördinator voor overleg via telefoonnummer 088-892 13 58. Je kunt naar ‘de fontein’ verwijzen via Zorgdomein. Wil je geen gebruik maken van Zorgdomein? Gebruik dan dit aanmeldformulier. Gebruik dan dit aanmeldformulier voor de verwijzing naar de Moodcamp.

Wil je meer weten over de fontein?

Download de folder over de fontein hier.