De Combi Deeltijdbehandeling voor thuiszitters

Omdat naar school gaan niet voor elke jongere vanzelfsprekend is.

contact opnemen
Eleos

Sommige jongeren gaan steeds minder vaak naar school omdat er sprake is van problematiek waar zij zelf of met behulp van ouders niet uitkomen. Schooluitval kan een blijvend gevolg zijn. Bij De Combi bieden we behandeling en onderwijs met als doel deze jongeren weer in te laten stromen in het onderwijs. Vanuit een christelijke identiteit waarbij jongeren van elke (religieuze) achtergrond welkom zijn.

Ontdek wat christelijke zorg voor jou kan betekenen! 

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op! Wij zullen je dan meer vertellen over De Combi.

contact opnemen

Hoe ziet het traject bij De Combi eruit

Bij De Combi bieden we behandeling en onderwijs onder één dak op de locatie van Eleos in Ede.  De groep bestaat uit maximaal tien jongeren. Gedurende 12 weken nemen deze jongeren deel aan groeps- en individuele behandeling. Indien nodig bieden we diagnostisch onderzoek aan. Naast behandeling biedt De Combi onderwijs in nauw overleg met de school van herkomst.

Overdag zijn de jongeren bij De Combi, maar de avonden, nachten en de weekenden zijn ze thuis. Ook de ouders zijn gedurende het traject in behandeling. Zij hebben gesprekken met de systeemtherapeut en volgen maandelijks een ouderbijeenkomst.

Voor wie is De Combi

De Combi is bedoeld voor scholieren van 12-18 jaar met (dreigende) schooluitval in combinatie met psychische klachten. Alle jongeren met een verwijzing van de huisarts of het jeugdteam van de gemeente kunnen worden aangemeld. Het is belangrijk dat de school van herkomst achter de aanmelding staat. Wanneer er sprake is van ernstige verslavingsproblematiek, chronische suïcidaliteit of een IQ beneden de 80, is het traject bij De Combi niet passend.

Het team van De Combi

Het team van De Combi bestaat uit een psychiater, GZ-psycholoog, orthopedagoog, systeemtherapeut, PMT’er, creatief therapeut, groepsbehandelaren, docent en een onderwijsassistent. Met dit multidisciplinaire team werken we intensief samen om de jongeren de beste hulp te bieden die zij nodig hebben.

Marthe: ‘Ik weet nog wel dat er een soort last van mij afviel. Van ik hoeft niet meer alles perfect te doen, ik hoef niet meer te doen alsof ik het kan bijbenen op school’ ‘Dan hoef je even niet meer in dat perfecte plaatje te passen, dat voelde zo dat je even die rust hebt’

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Combi Test

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om je verder te helpen.