Avond over pastoraat en grenzen

Pastorale zorg geven aan gemeenteleden met psychische problemen vraagt veel van betrokken ambtsdragers en pastorale medewerkers. U wilt er zijn voor gemeenteleden en hen zo goed mogelijk ondersteunen. Tegelijk bent u geen psycholoog of psychiater en heeft u niet op alle vragen een antwoord. Dat hoeft ook niet, maar de scheidslijn tussen pastoraat en professionele ggz is soms vaag. De diversiteit en hoeveelheid pastorale werkzaamheden kunnen een grote werkdruk meebrengen. Hoe kunt u hier als ambtsdrager of pastoraal werker goed mee omgaan?

Omgaan met grenzen bij depressie, autisme, persoonlijkheidsstoornissen en onveilige thuissituaties
In maart organiseerde Eleos een webinar over het thema ‘Grenzen’. Tijdens de bijeenkomst op 4 november brengen we verdere verdieping aan op dit onderwerp. U kunt deze bijeenkomst ook bezoeken als u het webinar in maart niet gezien heeft.

We starten de avond met een plenaire sessie over het grensvlak tussen ggz en pastoraat. Daarna volgt een workshopronde. Tijdens deze workshops behandelen we drie psychische ziektebeelden (depressie, autisme en persoonlijkheidsstoornissen) en de rol die grenzen hierbij spelen. In de workshop ‘niet pluis’ bespreken we hoe je om moet gaan met onveilige thuissituaties. Door de combinatie van theorie en praktische oefeningen ontdekt u het belang van grenzen aangeven. Ook leert u hoe u bij psychische problemen van gemeenteleden, uw eigen grenzen kunt bewaken.

Lees meer over de verschillende workshops

De bijeenkomst vindt plaats in kerkelijk centrum Rehoboth, Gasthuisstraat 5, 3771 HE Barneveld.
De inloop is vanaf 19.15 uur. Om 19.45 uur start het programma. De bijeenkomst is rond 22.00 uur afgelopen.

Heeft u vragen?
Stuur dan een mail naar pastoraat@eleos.nl. Als u vragen hebt over pastorale kwesties in uw gemeente, dan kunt u hier ook terecht met uw vraag. We behandelen het vertrouwelijk.

Aanmelden
U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor de bijeenkomst.

  • We kunnen niet garanderen dat we tijd hebben deze vraag te beantwoorden, maar we nemen hem mee in onze voorbereiding
    Door op 'Ik ga akkoord.' te klikken, geeft u Eleos toestemming om u per e-mail te benaderen voor het webinar en u informatie toe te sturen over de hulpverlening van Eleos. U kunt zich ten allen tijden afmelden voor onze berichten. Lees meer op www.eleos.nl/privacy