Een grijs gebied ingekleurd – Webinar over grensgebied van pastoraat en ggz

Een op de 5 mensen heeft een psychische stoornis. Het kan niet anders dan dat je hier in het pastoraat mee te maken krijgt. Als je iemand met psychische klachten spreekt, is het goed om de nodige kennis te hebben van de problematiek. Het helpt je als kerkelijk- of pastoraal werker om een inschatting te maken van wat iemand nodig heeft. Want mensen met een psychische stoornis voelen zich vaak onbegrepen.

Psychische klachten roepen soms ook de nodige geestelijke vragen op. Daar ligt een pastorale opdracht voor de kerk. Maar ook de ggz kan een belangrijke rol spelen in de hulpverlening bij deze vragen en klachten. Je kunt je afvragen waar het pastoraat en de ggz elkaar raken en waar ze elkaar tot hulp en aanvulling kunnen zijn. Hoe herken je dit grensgebied en hoe ga je met deze grenzen om?

Webinar: Een grijs gebied ingekleurd. Over grenzen, verschillen en overlap in ggz en pastoraat.

Opzet van de avond

In een online panelgesprek tussen medewerkers van Eleos en een ambtsdrager hopen we deze en meer vragen over dit thema te beantwoorden. Ook deelnemers krijgen de ruimte om in dit webinar hun vragen te stellen. Het webinar wordt gehouden op 11 maart, van 20.00 uur tot 21.00 uur en vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvangt u van ons per e-mail alle informatie, inclusief een link en instructie voor Zoom.

Aanmelding

U kunt zich via het onderstaande formulier aanmelden voor het webinar. Zijn er anderen in uw omgeving voor wie dit webinar mogelijk interessant is? Nodig hen dan ook gerust uit!

Vragen

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar pastoraat@eleos.nl. Ook met vragen over pastorale kwesties in uw gemeente, kunt u op dit e-mailadres terecht. We behandelen het vertrouwelijk.

  • We kunnen niet garanderen dat we tijd hebben deze vraag te beantwoorden, maar we nemen hem mee in onze voorbereiding
    Door op 'Ik ga akkoord.' te klikken, geeft u Eleos toestemming om u per e-mail te benaderen voor het webinar en u informatie toe te sturen over de hulpverlening van Eleos. U kunt zich ten allen tijden afmelden voor onze berichten. Lees meer op www.eleos.nl/privacy