Bijeenkomst Pastoraat aan mensen met een borderline- of narcistische persoonlijkheidsstoornis

Op donderdagavond 7 november organiseert Eleos, specialist in christelijke ggz, een avond voor pastoraal werkers en ambtsdragers met als thema: Je kunt er niet omheen – Pastoraat voor mensen met borderline of narcisme en hun gezinnen.

Pastorale zorg geven aan gemeenteleden met een borderline of narcistische persoonlijkheidsstoornis vraagt veel van betrokken ambtsdragers en pastorale ondersteuners. Narcisme en borderline gaan vaak gepaard met heftige of juist zeer vlakke emoties. In de gemeente kunnen er conflicten ontslaan rondom iemand met een borderline- of narcistische persoonlijkheidsstoornis. Dit kan veel zorg oproepen, waardoor je je overvraagd kunt voelen in je pastorale werkzaamheden.

De naastbetrokkenen staan vaak onder druk door de problemen. Dit wordt wel eens vergeten. De partner kan zich schamen vanwege het gedrag en zich isoleren. Kinderen hebben vaak het idee dat zij iets verkeerd doen en schuldig zijn aan de stemmingswisselingen. Voor familieleden en vrienden geldt dat zij of overmatig betrokken zijn of door teleurstellingen juist op een afstand raken.

Hoe kunt u vanuit uw pastorale taak wat betekenen voor hen?

Tijdens deze avond krijgt u:

  1. informatie over de persoonlijkheidsstoornissen borderline en narcisme;
  2. informatie over de effecten die dit op de gezinsleden en/of de gemeente kan hebben;
  3. enkele praktische handvatten.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in: Kerkelijk centrum Rehoboth, Gasthuisstraat 5, 3771 HE, Barneveld.

Tijd

De inloop is vanaf 19.15 uur. Om 19.45 uur start het programma. De bijeenkomst zal rond 22.00 uur zijn afgelopen. In de hal zijn tijdens de avond enkele ‘standhouders’ aanwezig, zoals vrijwilligersorganisaties vanuit specifieke gemeenten. U kunt hen benaderen over pastorale zorg binnen de gemeenten die geboden wordt aan mensen/gezinsleden met psychische klachten.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier hieronder: