Aanmelden symposium Drachten

U bent van harte uitgenodigd voor ons symposium op donderdag 7 februari 2019 in Drachten! Het thema is:

Het Evangelie staat haaks op zelfafwijzing

 

Tijdens dit symposium gaan we in op vragen rondom zelfafwijzing in pastoraat en hulpverlening.

Bij zelfafwijzing gaat het om negatief over jezelf denken, jezelf als minder zien en negatief over jezelf oordelen. Dit is het tegenovergestelde van zelfaanvaarding. In de dagelijkse praktijk van Eleos, maar ook in het pastoraat en daarbuiten, is zelfafwijzing bij veel mensen (zowel volwassenen als jongeren) aan de orde. “Zelfafwijzing hoeft niet het eindstation te zijn: juist vanwege Gods liefde is er een weg van hoop”, zegt prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker (hoogleraar klinische godsdienstpsychologie VU Amsterdam en rector Kennisinstituut christelijke ggz). In haar lezing tijdens het symposium diept zij dit thema verder uit en biedt zij een hoopvol perspectief als antwoord op zelfafwijzing.

Zorgmarkt
Voor het eerst organiseren we een christelijke zorgmarkt, aansluitend op het symposium. We vinden het fijn om elkaar te ontmoeten, van elkaars expertise te leren en te zien wat een breed aanbod er bestaat vanuit identiteitsgebonden zorg en pastoraat. Bent u actief in (vrijwilligers)werk op het snijvlak van psyche en geloof en heeft u foldermateriaal dat u wilt presenteren, dan kunt u mailen naar receptie.drachten@eleos.nl . We nemen dan contact met u op om de mogelijkheden door te spreken.

Programma

19.30 uur: Inloop
20.00 uur:
 Welkom
Lezing door prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker
21.00 uur: Gelegenheid tot vragen stellen, bespreken van voorbeelden en casuïstiek (zie aanmeldformulier)
21.30 uur: Zorgmarkt en ruimte voor ontmoeting

prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker

Meld u hieronder aan voor het symposium! Wilt u eerst meer informatie of zich aanmelden voor de zorgmarkt? Neem dan contact met ons op via receptie.drachten@eleos.nlIn het formulier hieronder is ook ruimte voor een vraag of casus. We zullen proberen de ingestuurde vragen en casussen te behandelen tijdens het symposium.