Aanmelden voor specialistische begeleiding thuis

Mocht je kiezen voor specialistische begeleiding thuis van Eleos, dan maken we graag kennis met je. Je kunt dan ervaren wat onze begeleiding precies inhoudt en we bespreken de vervolgstappen in alle rust met je. Dit zijn de vier stappen die we samen nemen.

 1. oriënteren
  Wanneer je graag samen met ons aan jouw herstel wilt werken kun je hiervoor bij ons terecht. Ook kun je eerst eens contact opnemen of bellen met één van onze medewerkers voor meer informatie. Kijk hiervoor eens op deze pagina.
 2. beschikking gemeente
  Om voor specialistische begeleiding thuis in aanmerking te komen, heb je een beschikking van de gemeente nodig. Bij iedere gemeente werkt de aanvraag hiervan een andere manier. Het Wmo-loket van de gemeente heeft meer informatie over dit traject. Uiteraard kun je voor vragen ook bij Eleos terecht.
 3. vragenlijst
  Zodra wij jouw aanmeldformulier, de verwijsbrief en de beschikking van de gemeente hebben ontvangen, krijg je van ons per e-mail een vragenlijst. Met jouw antwoorden leren we je alvast beter kennen. We kunnen beter inschatten hoe en waarmee we je kunnen helpen. Je kunt in de vragenlijst ook aangeven wat je van Eleos verwacht.
 4. kennismaking en advies
  Nadat we de vragenlijst hebben ontvangen, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Na dit eerste gesprek stelt de hulpverlener een diagnose en bekijken we of Eleos je kan bieden wat je nodig hebt. Als dat zo is, maken we een plan voor de zorg die je nodig hebt. Dit zorgplan omvat alles.