Siloam

Siloam is een christelijke beschermende  woonvorm in Ede. Er is in totaal plaats voor 26 mensen die vanwege een psychiatrische aandoening of beperking of een psychosociaal probleem (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen.

Algemene informatie over Siloam

Siloam is een christelijke beschermende woonvorm in Ede. Er is in totaal plaats voor 26 mensen die vanwege een psychiatrische aandoening of beperking of een psychosociaal probleem (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen. Op de hoofdlocatie van Siloam, in Ede kunnen 17 mensen wonen. In Bennekom en Ede huren bewoners zelfstandig. Zij krijgen minder intensieve begeleiding." De huidige locaties van Siloam hebben een reformatorische identiteit.

Siloam biedt ook ambulante woonbegeleiding. U ontvangt dan op bepaalde momenten woonbegeleiding aan huis in uw eigen woning. Lees meer over ambulante woonbegeleiding. Eleos biedt ook volledig pakket thuis (VPT).

Christelijk beschermd wonen
Siloam is een christelijke woonvorm. Dat is onder andere te merken in de manier waarop bewoners en begeleiding met elkaar omgaan. De huidige locaties hebben een reformatorische identiteit. Deze identiteit geven we bijvoorbeeld vorm door gebed bij de maaltijden, het gezamenlijk lezen uit de Bijbel en het houden van een avondsluiting. De huisregels van Siloam passen bij de reformatorische identiteit. Er geldt bijvoorbeeld een kledingcode en er is geen televisie.
Van bewoners wordt verwacht dat ze de reformatorische identiteit te onderschrijven. De kerkelijke achtergrond van bewoners loopt uiteen van reformatorisch tot evangelisch.

 

Woonvorm Siloam
Anjelierlaan 25
6713 GE Ede

T 088-892 01 40
F 088-892 01 41
siloam@eleos.nl