Bipolaire stoornis

De bipolaire stoornis, ook wel manisch depressiviteit genoemd (voortaan: bipolaire stoornis), is een psychiatrische aandoening die uw leven en dat van de mensen om u heen flink kan ontwrichten.

Omgaan met bipolaire stoornis

Als u een bipolaire stoornis hebt
De hulp is erop gericht om het herhalen van de symptomen te voorkomen en om u zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Tijdens een episode wordt geprobeerd deze zo effectief mogelijk te bestrijden. Eleos biedt de volgende vormen van hulp:

  • Ambulante zorg: u spreekt regelmatig alleen, of in een groepje, een behandelaar. 
  • Dagklinische zorg: u komt enkele dagen/dagdelen per week voor hulp naar Eleos, maar blijft wel thuis wonen. Deze vorm van zorg wordt geboden in Zwolle en in dagkliniek de fontein in Bosch en Duin. 
  • Klinische behandeling: u verblijft doordeweeks in kliniek de fontein in Bosch en Duin. Dit zal altijd gaan op verwijzing van een psychiater. Een opname kan nodig zijn wanneer de ambulante zorg niet meer voldoende is en uw familie de zorg (tijdelijk) niet kan volhouden. 
  • Eleos heeft verschillende woonvormen voor mensen die vanwege hun psychische problematiek (tijdelijk) niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. 
  • In diverse regio's wordt er ook ambulante woonbegeleiding bij mensen thuis geboden.