E-mailadvies pastoraat

Wanneer u ambtsdrager of oudste van een gemeente bent of pastoraal werk verricht, komt u vroeg of laat in contact met gemeenteleden die lijden aan een psychisch probleem. Het kan dan prettig zijn om ruggespraak te houden met iemand die verstand heeft van psychische problematiek.

Eleos biedt daarom e-mailadvies voor pastoraat. U stelt uw vraag via een digitaal formulier. Wij streven ernaar uw vraag vervolgens binnen twee werkdagen te beantwoorden. Als het nodig is, kunt u daarna nog maximaal twee keer een vervolgmail sturen. Op de e-mailwisseling rust binnen Eleos geheimhoudingsplicht.

Soort vragen
Op vragen over hoe de hulpverlening werkt en welk hulpaanbod er binnen Eleos of elders is, kunt u een concreet antwoord verwachten. Wanneer u een situatie aan ons voorlegt, proberen wij u zo goed mogelijk advies te geven. We kunnen u bijvoorbeeld vertellen wat de symptomen van een bepaalde psychische aandoening zijn. Onze medewerkers kunnen via e-mail geen diagnose stellen.

Als het niet lukt om uw vraag naar wens te beantwoorden, dan zullen wij u wijzen op andere mogelijkheden om contact te zoeken met een hulpverlener. Voor de goede orde willen wij u er op wijzen dat de e-mailservice niet geschikt is voor vragen met een spoedeisend karakter.

Hoe stelt u uw vraag?

  • Klik op de link naar het formulier, onderaan deze pagina
  • Vul het formulier in
  • Hanteer daarbij deze twee regels:
    • Formuleer uw vraag zo nauwkeurig mogelijk, eventueel met een korte situatieschets
    • Noem geen namen van personen
  • Klik op de verzendknop
     

Mail ons uw vraag

 

Digitale nieuwsbrief pastoraat

Eleos verstuurt eens in de paar maanden een nieuwsbrief voor het pastoraat.

Aanmelden nieuwsbrief